Róbert Chovanculiak: Boj za lepšie platy žien môže viesť k ich osobnému ochudobneniu

Európska únia zavádza nové regulácie, ktoré nútia slovenských podnikateľov a zamestnancov reportovať dôvody platových rozdielov medzi mužmi a ženami, aby dokázali, že sa nedopustili diskriminácie. Analytik Róbert Chovanculiak z inštitútu INESS kritiz

Róbert Chovanculiak. Foto: INESS Róbert Chovanculiak. Foto: INESS

Európska únia posadnutá politikami rodovej rovnosti uplietla aj na slovenských podnikateľov a zamestnancov nový bič plný regulácií a komplikácií. Po novom budú musieť reportovať dôvody platových rozdielov medzi mužmi a ženami a dokazovať, že sa nedopustili diskriminácie.

Analytik Róbert Chovanculiak z ekonomického inštitútu INESS to nepovažuje za správnu cestu. Začiatkom leta uverejnil publikáciu o rodových rozdieloch na trhu práce, v ktorej dokazuje, že bruselské politiky budujú na nesprávnych predpokladoch a paradoxne práve ich prístup je postavený na stereotypoch o údajnej diskriminácii.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.