Premiéra čakajú zahraničné pracovné cesty. Nevynechá ani Čínu a Južnú Kóreu

Predseda vlády Robert Fico sa najbližšie chystá koncom septembra do Južnej Kórei, kde chce rokovať o možnej dodávke jadrového bloku s výkonom 1200 megawattov pre lokalitu Jaslovské Bohunice. Vládna delegácia by v Južnej Kórei mala podľa premiéra otvoriť aj tému ďalších veľkých investícií, ktoré má táto krajina na území Slovenskej republiky.

Snímka obrazovky 2024-04-25 o 19.52.38 Robert Fico. Foto: TASR.

Prvý októbrový pondelok čaká Fica rokovanie s ukrajinskou vládou v Mukačeve, v priebehu mesiaca chce navštíviť aj Srbsko.

Základom na rokovanie s vládou Ukrajiny má byť podľa premiéra špeciálny plán spolupráce medzi Slovenskom a Ukrajinou, ktorý bol pripravený napriek rozdielnym názorom na priebeh vojny a na to, čo by sa na Ukrajine malo diať.

November začne pracovnou cestou do Číny. Tam sa budú rokovania s čínskymi predstaviteľmi venovať najmä investícii baterkárne v Šuranoch, ale napríklad aj prečerpávacej elektrárni na rieke Ipeľ.

Ďalšími cestami premiéra majú byť decembrová návšteva Brazílie a Čile a vo februári budúceho roka by chcel premiér pokračovať už skôr avizovanou návštevou Vietnamu.

(tasr)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac