Pred atentátom sa do Číny chystal Fico, v utorok tam odleteli bez neho

Slovensko pripravovalo oficiálnu návštevu Číny pod vedením premiéra Roberta Fica na jún. Plány však zmaril atentát. V týchto dňoch do Číny odcestovali minister financií Ladislav Kamenický a podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Denisa Saková.

456336244_974180051173259_8548348127805704503_n Minister financií Ladislav Kamenický a ministerka hospodárstva Denisa Saková na rokovaní v Číne s hlavnými predstaviteľmi provincie Anhui. Foto: FB/Ladislav Kamenický

Stihli už absolvovať spoločné rokovanie s hlavnými predstaviteľmi provincie Anhui, napísal na sociálnej sieti Kamenický.

„Čakajú náš ďalšie rokovania so zástupcami veľkých spoločností, ktoré plánujú na Slovensku investovať. Čína je ekonomická veľmoc a dobré vzájomné vzťahy sú aj základom dobrej budúcej spolupráce,“ dodal minister financií.

(max)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac