Pomôže Bratislave tunel cez Karpaty? Existujú pochybnosti o jeho význame aj reálnosti

K dokončeniu obchvatu Bratislavy po diaľnici D4 chýba dostavať ešte tretinu, vrátane 12,5-kilometrového úseku medzi Račou a Záhorskou Bystricou, ktorý zahŕňa takmer 12-kilometrový tunel Karpaty.

Ilustračná snímka. Foto: NDS/FB

K dokončeniu veľkého obchvatu slovenskej metropoly po diaľnici D4 v celkovej dĺžke takmer 50 kilometrov chýba dostavať ešte zhruba tretinu. Ide najmä o plánovaný skoro 12,5-kilometrový úsek, ktorý má prepojiť bratislavské mestské časti Rača a Záhorská Bystrica. Prakticky celú jeho dĺžku má zabrať bezmála 12-kilometrový tunel Karpaty cez pohorie Malé Karpaty.

Vláda v uplynulom pracovnom týždni schválila tento projekt za ďalšiu dopravnú strategickú investíciu, čo napríklad znamená, že štúdiu jeho uskutočniteľnosti nebudú hodnotiť analytici ministerstva financií.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.