Spojené štáty ako ohrdnutá a zradená veľmoc. Aká je budúcnosť slobodného sveta

USA ako zradená a podvedená veľmoc sa cítia nespravodlivo obviňované za mnohé, čo neurobili a nedocenené za všetko, do čoho v priebehu dekád investovali peniaze, úsilie a ľudské životy.

Socha Charging Bull neďaleko Wall Street v New Yorku, inštalovaná v roku 1989 symbolizuje finančné trhy. Foto: Profimedia.sk Socha Charging Bull neďaleko Wall Street v New Yorku, inštalovaná v roku 1989 symbolizuje finančné trhy. Foto: Profimedia.sk

To, že sú Spojené štáty politicky a spoločensky hlboko rozdelené, sa už dávno berie ako dlhodobo celosvetovo známa pravda. Často dopĺňaná poznámkou zasvätených, že miera tohto rozštiepenia Ameriky sa ešte zvyšuje.

Priekopy sú postupom času hlbšie, neporozumenie oboch hlavných politických a ideových táborov – zhmotnených do dvojice kľúčových politických strán – zásadnejšie, intenzita nesvornosti silnejšia a možnosť dohody na čomkoľvek ťažšia.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.