Ako šejkovia krivia európsky futbal. Prípadová štúdia Milan Škriniar

V najbližších dňoch, ba možno hodinách, vyvrcholí letná sága okolo prestupu Milana Škriniara, kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie. Tá ukazuje, ako peniaze a najmä arabskí šejkovia krivia európsky futbal.

Škriniar PSG Milan Škriniar. Foto: FB/PSG - Paris Saint-Germain

Milan Škriniar je momentálne najdiskutovanejším futbalistom na Slovensku. No nie kvôli svojim výkonom na ihrisku, ale pre prestup, ktorý sa udial ešte len pred rokom, pre meno klubu a peniaze, ktoré mal Škriniar zarobiť ako z ríše snov. Dnes sú tie isté skutočnosti kameňom úrazu.

Na to, aby sme pochopili, čo sa v Škriniarovom prípade stalo, musíme sa presunúť do roku 2011, keď parížsky klub Saint-Germain kúpil Tamim bin Hamad Al Thani, šejk Kataru, ktorý klub ovláda prostredníctvom štátnej majetkovej organizácie Qatar Sports Investments (QSI).


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.