Mužov, ktorí tvrdia, že sú ženy, spoločnosť oslavuje. Na ich manželky a deti zabúda

Nový dokumentárny film o „transvdovách“ to chce napraviť. „Transvdova“ je termín pre manželky a expartnerky mužov, ktorí sa identifikujú ako ženy.

Ilustrácia Vlado Palša Ilustrácia (c) Vlado Palša

Keď sa muž vyhlási za ženu, nemá jeho nová identita vplyv iba na manželku. S transgenderizmom spojené rozhodnutia a životný štýl vplývajú na celú rodinu vrátane detí. Práve príbehy rodín transidentifikovaných mužov („transžien“) ako úplne prvý v histórii prináša dokument od Lime Soda Films. Film Za zrkadlom (Behind the Looking Glass) autorky Vaishnavi Sundarovej sa dá zadarmo pozrieť online.

Ženy, ktorých partneri alebo manželia sa počas vzťahu rozhodnú „byť ženami“, samé seba nazývajú „transvdovy“ (anglicky „trans widows“). Je to preto, že majú pocit, akoby ich partner zomrel.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.