Slabý európsky spojenec

Každý geopolitický konflikt odhalí skutočnú povahu vecí. Propaganda a dezinformácie z každej strany sa môžu snažiť ohýbať realitu, ale aby toto ohýbanie fungovalo, nesmie byť príliš silné.

Biden Attends G7 Summit 2024: Italy Joe Biden s Ursulou von der Leyenovou na samite G7. Foto: Profimedia.sk

Čím dlhšie sa niečo ohýba, tým viac rastie sila, ktorá prirodzene chce vrátiť vec do pôvodného stavu. Vo filozofii sa často hovorí o večnom návrate reality. A tento proces sa práve odohráva v Európe.

Kto je nepriateľom Spojených štátov?

Napriek záplave komentárov a názorov ako v novinách, tak na sociálnych sieťach, na ktorých je každý expert podľa práve trendového hashtagu, sa všetci predbiehajú vo vysvetľovaní príčin a mozgových pochodov svetových vodcov. Každý im takmer vidí do hlavy a pozná ich lepšie ako oni sami. Pritom by namiesto týchto amatérskych pokusov o psychoanalýzu alebo čítanie myšlienok na diaľku urobili lepšie, keby študovali základy geopolitiky.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.