Pravopis možno nie je až taký dôležitý, keď všetko opraví autopilot

Už sa netreba učiť memorovať, dôležité je tvorivé narábanie s informáciami. Ale s akými, keď žiaci bez učenia sa naspamäť v hlave žiadne mať nebudú?

Ilustračná foto. Freepik.com Ilustračná foto. Freepik.com

Na starobu sa nepozerám s túžobnou dychtivosťou ako herečka Květa Fialová, ale začiatok septembra je zvyčajne čas, keď beriem súvisiace nepopulárne biologické procesy na vedomie. Dobre, starý človek chradne, upadá, opúšťa sa a odchádza. Ale mladý človek musí ísť do školy.

Čo sa týka škôl, dobre už bolo. Je dosť zvláštne a dosť desivé pripustiť si, že tri desaťročia križiackych výprav za lepšie školstvo vyústili do jeho likvidácie, ktorú riadi ministerstvo školstva, že porevolučná depolitizácia a demokratizácia vyústili do politickej výchovy iného typu. Možno je to akosi v povahe vecí samotných, že nesú v sebe svoj protiklad, ktorý sa neopatrnou manipuláciou, alebo pýchou, dá vypustiť z fľaše ako džin. Čím belší je povrch, tým černejší býva džin.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.