Prehľad trhov: Straty na akciovom trhu sa naďalej prehlbujú

Máme za sebou značne komplikovaný týždeň na finančných trhoch. Ani jedna z obchodných seáns, ktoré prebehli na amerických trhoch, neskončila v zelených číslach.

Financial Markets Wall Street Ilustračné foto: TASR/AP

Technologický Nasdaq zaznamenal týždennú stratu vo výške 5,77 percenta, index S&P 500 stratil 4,25 percenta. Ušetrený nebol ani priemyselný Dow Jones, ktorý však zaznamenal najmenší pokles, a to o 2,93 percenta. Nemali by sme zabudnúť ani na index Russell 2000, ktorý odpísal tiež výrazných 5,69 percenta.

Vývoj indexu Nasdaq 100 od začiatku roka.

Čo je však na celej situácii pozoruhodné, sú dôvody poklesu. Technologické indexy ťahali dole predovšetkým akcie spoločnosti Nvidia a ďalšie tituly z tohto sektora. Hlavným dôvodom bol strach z recesie a ekonomického spomalenia, ktoré by mohlo negatívne ovplyvniť predovšetkým akcie, ktoré v posledných mesiacoch prudko rástli, čo je práve prípad spoločnosti Nvidia.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.