Whisky, Guinness, politika a vojna. Ako som spoznával írsku dušu

Vladimír Palko bol v Dubline a napísal portrét mesta a írskych dejín, kde sa mieša katolicizmus, drsná írska politika, lahodný alkohol a ťažké dejiny.

Dublin, Ireland. 22nd May, 2024. Atalanta v Bayer Leverkusen fans sit outside a pub ahead of the UEFA Europa League Final match at the Aviva Stadium, Dublin. Picture credit should read: Paul Terry/Sportimage Credit: Sportimage Ltd/Alamy Live News Foto: Profimedia

Sú chvíle, keď prekonám nechuť cestovať. Napríklad vtedy, keď cítim dlh voči rodine. Sľúbil som osláviť synove narodeniny v Dubline. Minulý víkend sme ich v Dubline skutočne oslávili. Síce už uplynul rok, mali to byť tie predošlé narodeniny, ale veď narodeniny ako narodeniny.

Bola to pánska jazda – ja, moji dvaja synovia a môj zaťko. Posledný menovaný bol kľúčový, lebo to celé navrhol, rok mi to pripomínal a potom aj zorganizoval. Keďže je Rakúšan, doberáme si ho prezývkou „Teutón“. A on naozaj všetko zorganizuje s teutónskou precíznosťou. Je pre našu rodinu požehnaním.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.