Kyjev sníva o veľkej vojne Ruska s NATO. PR kampaň po ukrajinsky

Ukrajina smeruje do ťažkej zimy bez svetla a tepla a s ubúdajúcou silou čeliť ruskému postupu. Vláda v Kyjeve reaguje vnútornou represiou, pokusmi vyprovokovať Rusko k úderu proti členskému štátu NATO a čudnou PR kampaňou. Píše profesor Petr Drulák.

Cernobbio, The 50th edition of The European House Ambrosetti Forum. In the photo: Volodymyr Zelensky, President of Ukraine Volodymyr Zelensky. Zdroj: Profimedia

Rusko v posledných mesiacoch zaznamenáva na Donbase úspechy a na celom území Ukrajiny ničí ako vojenské ciele, tak aj energetickú infraštruktúru. Ukrajine dochádzajú vojaci, mladí robia všetko pre to, aby sa vyhli vojne, ktorá pre nich stratila zmysel. Bohatší podplácajú verbovačov, chudobní sa skrývajú. Celá krajina smeruje do ťažkej zimy bez svetla, bez tepla a s ubúdajúcou silou čeliť ruskému postupu. Vláda v Kyjeve reaguje vnútornou represiou, pokusmi vyprovokovať Rusko k úderu proti členskému štátu NATO a čudnou PR kampaňou.

Poslednou obeťou represií sa stala domáca pravoslávna cirkev moskovského patriarchátu. Po dlhom období šikany bola jednoducho zakázaná. Medzitým už všetky médiá ovládla Zelenského propaganda a Ukrajinci sa boja aj v súkromí povedať čokoľvek, čo by jej odporovalo. Sú zastrašovaní prípadmi tých, ktorí skončili pred súdom po tom, čo ich niekto tajne nahral, keď obhajovali mier prostredníctvom ústupkov. Oficiálny Kyjev totiž odmieta realistický mier, ktorý by znamenal stratu územia a záväzok neutrality.

Snaha o eskaláciu konfliktu za každú cenu


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.