Obmedzenia a meškania na železniciach. Cestujúci môžu využiť rôzne odškodnenia

Plánované výluky sťažujú a predlžujú cestovanie na železniciach. Sú s nimi spojené obmedzenia, náhradná autobusová doprava za vlaky na dotknutých úsekoch, meškania a neraz aj nespokojní cestujúci.

zssk-panter2 fb Ilustračná snímka. Foto: Železničná spoločnosť Slovensko/FB.

Pravidelné obmedzenia na železniciach, kratšie a dlhodobé, sú prakticky po celom Slovensku. Podľa železničiarov sú potrebné pre úpravu a modernizáciu infraštruktúry. Cestujúci to pociťujú aktuálne najmä v okolí Humenného, pri Kútoch, Bratislave, Novej Bani, ale aj v iných regiónoch.

Niekoľkodňové výluky sa opakujú napríklad na dôležitom slovensko-českom úseku Kúty – Břeclav, kadiaľ jazdia medzištátne vlaky z Budapešti cez Bratislavu, Prahu, Berlín do Hamburgu aj do Varšavy. V čase obmedzení premávajú cez náhradný pohraničný priechod Holíč nad Moravou – Hodonín, čo má tiež vplyv na väčšie meškania vlakov.

Výluky na pokračovanie


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.