Meškajúce stavby aj vzbura poslancov. Nuansy košickej politiky sú slovenským unikátom

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. Vnímajú ale, že sú čímsi iné.

Mestské zastupiteľstvo Košice Dianie v mestskom zastupiteľstve sa odráža aj v realite. Stavebné projekty meškajú a často sa ich cena navyšuje. Foto: Boris Macko

Košice sa v posledných mesiacoch dostávajú do povedomia slovenskej verejnosti aj v negatívnom zmysle slova. Rukolapným príkladom sú stavebné akcie mesta, ktoré počas pôsobenia primátora Jaroslava Polačeka nemá veľmi šťastnú ruku pri výbere dodávateľov stavebných prác. Dokonca sa to už akoby stalo pravidlom. Mnoho Košičanov na sociálnych sieťach pri rozbehnutých projektoch žartuje, aké bude meškanie, navýšenie rozpočtu či ďalšie nedostatky.

Týka sa to viacerých stavieb či rekonštrukcií, pri ktorých vždy nastal problém. Preto už ani neprekvapuje, že v uplynulých dňoch si zobrali na mušku zrekonštruovanú športovú halu Stará jazdiareň. S veľkou slávou ju otvorili v júni minulého roka. Treba dodať, že o tri mesiace skôr, ako bol pôvodne stanovený termín. To je v prípade košického magistrátu unikát. Ale poďme pekne poporiadku.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.