Lionel Messi sa po vynútenej prestávke vracia do súťažného diania

Tridsaťsedemročný rodák z Rosaria sa počas leta zotavoval zo zranenia členka. V sobotu by mal vo farbách tímu Inter Miami zo zámorskej MLS nastúpiť v súboji proti Philadelphii Union.

MLS_Inter_Miami_Soccer708355 Útočníci Interu Miami Lionel Messi (vpravo) a Luis Suarez v tréningovom centre futbalového tímu MLS v piatok 13. septembra 2024 vo Fort Lauderdale na Floride. Foto: TASR/AP

Po dvoch mesiacoch vynútenej pauzy sa už počas aktuálneho víkendu vráti do súťažného diania skúsený argentínsky zakončovateľ Lionel Messi.

„Messi je k dispozícii,“ uviedol stroho a jasne kouč floridského družstva Gerardo „Tata“ Martino. Osemnásobný víťaz Zlatej lopty možno nezasiahne do duelu od začiatku, hlavný kouč totiž nešpecifikoval, či ho nasadí z lavičky alebo na trávnik nastúpi od úvodu súboja. Zatiaľ naposledy nastúpil Argentínčan za Inter ešte 1. júna. Zranil sa počas amerického šampionátu Copa América.

Lionel Messi počas spomenutého liečenia vynechal deväť zápasov svojho klubu bez prerušenia, v aktuálnom ročníku už absentoval v pätnástich súbojoch Interu Miami. Napriek tomu sa tento tím nachádza na čele tabuľky Východnej konferencie o osem bodov pred FC Cincinnati. V tomto ročníku má Messi na svojom konte 12 gólov a 13 prihrávok na presný zásah v 12 súbojoch MLS.

(sita)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac