Liga majstrov po novom

Liga majstrov štartuje do novej sezóny - vo vynovenej podobe, s väčším počtom mužstiev, zápasov a hracích kôl. Taktiež s väčším objemom peňazí, ktoré si rozdelí klubová smotánka.

Anglicko futbal LM finále Dortmund Real Madrid Hráči Realu Madrid oslavujú výhru vo finále Ligy majstrov. Foto: TASR/AP

Kým sa o osem a pol mesiaca, v posledný májový deň, odohrá finále, budeme svedkami 172 zápasov. Oproti poslednému modelu, ktorý platil v Lige majstrov 21 sezón, je to zvýšenie o 48 zápasov, čiže o 38 percent. Mužstvá, ktoré sa prebojujú do záverečného titulového súboja v Mníchove, absolvujú dlhú cestu – buď 14 alebo až 16 zápasov. Od sezóny 2003/04 hrali finalisti Ligy majstrov 12 zápasov. 

UEFA prikročila k rozšíreniu súťaže. Tlak elitných klubov hroziaci pred pár rokmi vytvorením uzatvorenej európskej Superligy neposkytol inú možnosť, ako hľadať cestu k finančnej návnade.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.