Koordinátor pochodu za život: Hlavná požiadavka je obmedziť potraty bez udania dôvodu

Aj v prípade najväčších zločincov odmietame, aby boli popravení, lebo sme vyspelá civilizácia. A tu hovoríme o ľuďoch nevinných, lebo deti sú tie najnevinnejšie ľudské bytosti. O tom, prečo prísť na Národný pochod za život, hovorí kňaz Dušan Škurla.

Dušan Škurla Foto: Štandard

„Prišla pani, mohla mať tak 45 rokov, ktorá mi povedala, pozrite sa tam, vidíte to dievčatko na zastávke, to je moja dcéra. Pred niekoľkými rokmi som sa veľmi rozhodovala, či si ju nechám, alebo nie, tadiaľ som prechádzala, vaši kolegovia sa tu modlili a to mi veľmi pomohlo pri rozhodovaní. Tak vám len chcem povedať, že vám ďakujem a, že to, čo robíte, má význam. To vám dá krídla. A koľko je ďalších takých na ktorých máme vplyv, ale nezastavili sa nám to povedať,“ hovorí v rozhovore o pro-life hnutí, politikoch, požiadavkách pochodu a potrebe zmeny mentality spoločnosti voči tehotným ženám Dušan Škurla, koordinátor Národného pochodu za život a jediný katolícky kňaz na Slovensku vyčlenený na pro-life pastoráciu.

Ak mám správne informácie, vy ste jediný kňaz na Slovensku, ktorého diecéza vyčlenila na pastoráciu v pro-life oblasti. Ako ste sa k tomu dostali?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.