Motoristi si na diaľniciach opäť značne priplatia. Dva typy známok budú drahšie o polovicu

Vodiči sa môžu pripraviť na ďalšie zvýšenie nákladov za používanie diaľnic a rýchlostných ciest. Po raste cien diaľničných známok začiatkom minulého roka o 20 percent zaplatia po novom viac za 365-dňovú a novú jednodňovú známku.

LÍNIOVÉ RIADENIE Ilustračný záber. Foto: Petit Press/Profimedia.sk

Od začiatku nasledujúceho roka dva druhy diaľničných známok zdražia o polovicu. Zatiaľ čo 365-dňová bude namiesto 60 eur stáť už 90 eur, cena jednodňovej známky, ktorá je v platnosti iba od 1. augusta, sa zvýši z aktuálnych 5,40 eura na 8,10 eura.

Vláda schválila v stredu nové nariadenie vlády o výške úhrady diaľničnej známky za užívanie vymedzených úsekov diaľnic. Je to jedno z viacerých opatrení na ozdravenie verejných financií. Cena desaťdňovej známky zároveň klesne zo súčasných 12 eur na 10,80 eura. Tridsaťdňová známka bude naďalej stáť 17 eur.

Navyše desiatky miliónov eur z predaja


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.