V Nemecku opäť idú k volebným urnám. Najdôležitejšia téma je migrácia

Posledný deň v týždni bude v jednej z nemeckých spolkových krajín opäť patriť voľbám. Výkonný riaditeľ inštitútu pre výskum verejnej mienky INSA Hermann Binkert pre Štandard odhaľuje najdôležitejšie otázky a názory v nemeckej politike.

10.09.2024, Potsdam - Brandenburg - Deutschland. Auf Wahlplakaten buhlen Parteien um die Gunst der Wählerinnen und Wähle Krajinské voľby vo východonemeckej spolkovej krajine Brandenbursko sa uskutočnia v nedeľu. Ilustračná foto: Sabine Gudath/ČTK/ Profimedia.sk

Krajinské voľby vo východonemeckej spolkovej krajine Brandenbursko, ktoré sa uskutočnia v nedeľu 22. septembra, rovnako ako predchádzajúce dvoje takéto voľby vo východonemeckých spolkových krajinách Sasko a Durínsko ukážu, že Alternatíva pre Nemecko (AfD) si získala skutočne výrazný počet voličských hlasov.

Aj aliancia Sahry Wagenknechtovej (BSW), ktorá vznikla len v januári 2024, dosiahne v Brandenbursku dobrý dvojciferný výsledok. Sahra Wagenknechtová je dlhoročnou významnou političkou strany Ľavica. Už v mladosti sa stala členkou bývalej štátnej strany Nemeckej demokratickej republiky (NDR), Jednotnej socialistickej strany Nemecka (SED), od tohto roku je zakladateľkou a súčasnou predsedníčkou „svojej“ strany.

Čo majú BSW a AfD spoločné


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.