Prečo je nová Európska komisia diktatúrou Leyenovej

Európski občania už majú dosť boja s klímou aj vojny s Ruskom. Nová komisia však urobí všetko pre pokračovanie aktuálneho kurzu. O tom, ako to súvisí s Leyenovej technológiou moci, píše profesor Petr Drulák.

Kiew, Ukraine. 20th Sep, 2024. Ursula von der Leyen (CDU), President of the European Commission, visits the headquarters of the State Emergency Service (SESU). Credit: Christoph Soeder/dpa Pool/dpa/Alamy Live News Ursula von der Leyenová. Zdroj: Christoph Soeder/dpa Pool/dpa/Alamy Live News/Profimedia

Keď Ursula von der Leyenová v júli získala podporu Európskeho parlamentu aj šéfov európskych vlád na pokračovanie na čele Európskej komisie, bolo zrejmé, že bruselská inštitúcia bude ďalších päť rokov pokračovať v útokoch na európsku bezpečnosť, prosperitu, demokraciu a slobodu.

Prvým útokom je už jej zloženie. Nominácie komisárov síce obdržala od vlád, ale prinajmenšom v dvoch prípadoch ich však odmietla a vyžiadala si iné mená. O rozdelení kompetencií rozhoduje sama.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.