Ficovi tečie do topánok. Šimečka zasa nechtiac pripomenul, že nie je lepšou alternatívou

Stretnutie Fica s opozíciou ukázalo, že socialisti sú si s progresívcami v ekonomickej oblasti dosť podobní. Rozdiel je len v tom, že socialisti chcú naše peňaženky odľahčiť pre utopické trináste dôchodky a progresívci pre utopické zelené ciele.

Predseda vlády SR Robert Fico navštívil Ministerstvo financií SR Na snímke zľava predseda vlády SR Robert Fico a minister financií SR Ladislav Kamenický (obaja Smer-SD). Foto: Martin Baumann/TASR

Robert Fico sa pre konsolidačný balíček dostal do veľmi nekomfortnej situácie. Hlavným problémom je, že opatrenia, ktoré zavádza sú v rozpore s jeho DNA sociálneho demokrata.

Aj preto musel Fico kvôli balíčku porušiť dva kľúčové sľuby, ktoré predtým adresoval voličom: že nezvýši DPH a zároveň nezníži sociálny štandard ľudí.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.