Infantilizácia

Ak sa infantilizuje celá spoločnosť, je zákonité, že časť tohto problému sa prenesie aj do parlamentu. Ukážkou je spor o nálepky, ktorý pripomína hádku pubertálnej mládeže zo strednej školy.

Plaváková Foto: FB/Lucia Plaváková • Progresívne Slovensko

Je známym faktom, že pre súčasnú spoločnosť je charakteristický kult mladosti. Ľudia sú emocionálne nevyzretejší, čo sa prejavuje napríklad v tom, že odmietajú dospieť. Teda brať na seba dlhodobé záväzky, vstupovať do manželstva, zakladať si rodiny, mať deti. Radšej si užívajú, cestujú, chodia do fitka, míňajú peniaze na najnovšie ajfóny, ktoré nepotrebujú, alebo sa venujú iným koníčkom a neustále rozoberajú svoje pocity a vnútorné prežívanie.

Výsledkom sú neraz tridsať, štyridsať, či päťdesiatroční mentálni tínedžeri, ktorí žijú viac na sociálnych sieťach ako v realite života. Spoločnosť to pozná pod pojmami syndróm Petra Pana či odložená dospelosť.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.