Lekári hrozia výpoveďami, sestry odmietajú nadčasy. Dolinková mlčí

Konsolidačný balíček udrel na tú najcitlivejšiu strunu, keďže hrozí, že v nemocniciach nebudú lekári a ani zdravotné sestry.

Snímka obrazovky 2024-09-27 o 10.38.04 Zdravotná sestra v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici. Foto: Ján Krošlák/TASR

Poslanci 26. septembra schválili v prvom čítaní konsolidačný balíček a v utorok pokračujú diskusiou v druhom čítaní. Rokujú o ňom v skrátenom legislatívnom konaní, hlasovanie sa očakáva vo štvrtok (3. októbra).

Proti takejto forme šetrenia sa búria lekári aj zdravotné sestry. Prekáža im, že balíček spomalí valorizáciu platov sestier. Vláda tým podľa nich poruší bod z memoranda, ktoré s lekármi na jeseň 2022 podpísala vláda Eduarda Hegera.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.