Huliakove slová nebudú mať vážnejšie následky pre poslanca, no môžu spôsobiť zmenu zákona

Poslankyňa Progresívneho Slovenska chce očistiť svoje meno prostredníctvom súdov, no s najväčšou pravdepodobnosťou iba jeden prístup môže skutočne dosiahnuť zmenu.

Rudolf Huliak. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Vykázanie poslankyne Lucie Plavákovej z rokovacej sály pre nálepky na notebooku bude mať niekoľko následkov. Pre hanlivé označenie zo strany Rudolfa Huliaka podniká právne kroky na ochranu svojich práv. Paradoxné je, že slová, ktoré najviac pobúrili verejnosť, nebudú mať vážny dopad na poslanca, ale pravdepodobne zmenia rokovací poriadok.

Okrem ústavnej sťažnosti poslankyňa Progresívneho Slovenska avizuje aj trestné oznámenie a civilnú žalobu na poslanca Huliaka za to, že ju verejne urazil vulgarizmom. Huliaka bude pre jeho výroky prešetrovať aj mandátový a imunitný výbor, čo potvrdil podpredseda NR SR poverený jeho vedením, Peter Žiga.

Lucia Plaváková (Progresívne Slovensko). Foto: Jakub Kotian/TASR

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.