Desať klamstiev Štefana Hamrana

Neexistujúce dôkazy o vine, účelové trestné stíhanie z dôvodu poctivej policajnej práce či porušovanie zákonov v neprospech obvinených iba s cieľom im priťažiť. Takto vyzerá mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana.

Štefan Hamran Štefan Hamran. Foto: Jakub Kotian/TASR

Verejné rozbory rôznych trestných stíhaní za účelom ovplyvňovania verejnosti sú v súčasnosti bežným javom, hoci sa na to odborná obec pozerá s veľkou nevôľou. Dochádza pri nich k úniku neverejných informácií, vytrhávaniu vecí z kontextu alebo priamemu zavádzaniu, či až klamaniu laikov.

Verejnosť sa potom rozdeľuje na dva tábory, ktoré sa jednotlivo stavajú proti alebo na stranu obvinených bez toho, aby vôbec poznali relevantné informácie zo spisu, alebo aby im dané súvislosti boli korektne vysvetľované striktne z hľadiska práva, a nie z hľadiska propagácie akéhosi vyššieho dobra.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.