Hokej: Nitra je nový líder, Trenčín opäť naprázdno

Hokejisti HK Nitra sú po 6. kole noví lídri Tipos extraligy. V regionálnom derby triumfovali na ľade Nových Zámkov 6:1 a po treťom víťazstve za sebou vedú tabuľku o skóre pred Spišskou Novou Vsou.

HC MONACObet Banská Bystrica - HK Dukla Trenèín Na snímke zľava Ján Petriska (Banská Bystrica) a Filip AHL (Trnčín) počas zápasu 6. kola Tipos extraligy HC MONACObet Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín. Foto: Ján Koršlák/TASR

So stratou jedného bodu sú za dvojicou vlaňajších finalistov Michalovce a Banská Bystrica.

Nitrania potvrdili fazónu aj vďaka dvom gólom Bretta Ritchieho, ktorý má po dvoch zápasoch v slovenskej extralige bilanciu 2+3. Spišiaci si na domácom ľade poradili s Liptovským Mikulášom 4:3 po predĺžení. Hosťom nedopriali prvé víťazstvo v sezóne, hoci s nimi trikrát prehrávali o gól. Liptáci siahali na prvý triumf, no Zack Andrusiak v presilovke počas hry bez brankára vyrovnal a v predĺžení dokonal nielen obrat domácich, ale aj svoj prvý hetrik v najvyššej slovenskej súťaži. Stal sa už piatym hráčom s tromi gólmi v prebiehajúcej sezóne, pričom všetci z nich sú legionári.

Nováčik zo Žiliny nenadviazal na víťazstvo nad Slovanom Bratislava 6:1 a rovnakým pomerom podľahol domácim Michalovciam. Duel spestrila pästná výmena medzi Marekom Valachom a Kirillom Djakovom.

Na prvé víťazstvo čakajú nielen Liptáci, ale aj hráči Dukly Trenčín. Tí nebodovali ani v šiestom zápase sezóny. Domáci viedli od 14. minúty 2:0 a tento náskok im napokon stačil na triumf 2:1, keďže hostia už iba skorigovali zásluhou Jozefa Baláža.

Až v šiestom zápase sezóny si hráči HC Košice prvýkrát vyskúšali domáce prostredie. Rekonštrukcia v Steel aréne sa skončila až začiatkom októbra a „oceliari“ nadviazali na bodové zisky z predošlých zápasov aj proti Zvolenu. Hostí zdolali 2:1 po predĺžení, keď v 62. minúte rozhodol Brett Pollock. Pre Zvolenčanov to bola tretia prehra za sebou. Košičania sú jediný tím, ktorý bodoval vo všetkých doterajších zápasoch.

Šieste kolo sa začalo štvrtkovou predohrávkou v Bratislave, v ktorej domáci Slovan zvíťazil nad Popradom 5:1. Bilanciou 1+2 sa prezentovala najnovšia akvizícia Slovana Richard Pánik.

(tasr)


Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok