Prihlásenie do účtu!
Boli ste úspešne prihlásený do Vášho účtu.

Dva roky po: Manifest vraha zo Zámockej ukazuje, že všetko je inak

Pred dvoma rokmi došlo krátko po 19:00 hod. pred kaviarňou Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave k vražde Matúša Horvátha a Juraja Vankuliča.

Zastrelený muž na Zámockej ulici. Foto: Štandard Zastrelený muž na Zámockej ulici. Foto: Štandard

Tento teroristický čin spáchal 19-ročný Juraj Krajčík, ktorý sa po skutku zastrelil. Páchateľ bol prívržencom akceleracionistického antisemitizmu s pôvodom v zahraničí. Pri príležitosti druhého výročia a spomienky na túto tragickú udalosť prinášame text Vladimíra Palka, ktorý pôvodne vyšiel 29. októbra 2022.

Kampaň, ktorá sa strhla po tragickom zavraždení dvoch mladíkov na Zámockej ulici, je nesmierne poučná. Ukazuje nám, ako dokáže motivovaná, organizovaná, mediálne podporovaná a globálna loby uchopiť udalosť, dať jej svoju interpretáciu bez ohľadu na pravdu a nasmerovať ju v prospech presadenia vlastného ideologického pohľadu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.