Spoločnosť SpaceX dostala povolenie na piaty test vesmírnej lode Starship

Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) v sobotu uviedol, že SpaceX splnila všetky bezpečnostné opatrenia, environmentálne a iné licenčné požiadavky pre suborbitálny skúšobný let.

USA Texas Starship Test Let Druhý Na snímke vesmírna raketa Starship spoločnosti SpaceX. Foto: TASR/AP

Podľa webovej stránky SpaceX má nosná raketa Super Heavy s kozmickou loďou Starship odštartovať zo zariadenia spoločnosti Starbase v Boca Chica v Texase počas 30-minútového štartovacieho okna, ktoré sa začína v nedeľu o 8:00 miestneho času.

Starship zohráva kľúčovú úlohu v plánoch amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) pri doprave astronautov na Mesiac, ale aj v nádejach majiteľa SpaceX Elona Muska, že jedného dňa bude možné kolonizovať Mars.

(tasr, reuters)


Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok
Horúce prázdninové a dovolenkové dni sú nenávratne minulosťou a s nimi aj sezóna, ktorej extrémne horúčavy prilákali ľudí k vode. Mimoriadne to prospelo obľúbeným miestam oddychu nielen východniarov: Domaši a Zemplínskej šírave.
Prejsť na článok