Ukrajinci: Z KĽDR môže prísť až 100-tisíc vojakov. Rusko už buduje prvú jednotku

Z prítomnosti severokórejských vojakov na Ukrajine môže byť extrémny problém pre Kyjev, ale aj búrka v pohári vody. Zdá sa, že momentálne sme rovnako blízko k obom týmto variantom.

profimedia-0907165645 Vojaci KĽDR, ilustračný obrázok. Foto: STR / KCNA VIA KNS / AFP / Profimedia

Vojna medzi Ruskom a Ukrajinou preniesla v uplynulých rokoch do reality aj mnohé obrazy ako prevzaté z ťažkého sci-fi. Zatiaľ posledný, ktorý sa intenzívne rysuje, je ten, podľa ktorého budú do konfliktu v krajine susediacej so Slovenskom zapojení aj severokórejskí vojaci z druhého konca sveta.

Hoci v tejto téme existuje až príliš veľké množstvo neznámych a úrady v Moskve aj Pchjongjangu situáciu oficiálne nekomentujú, z vyjadrení expertov z rôznych krajín, správ tajných služieb a medializovaných informácií už možno vyskladať určitý hrubý obraz toho, čo môže v budúcnosti nastať.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.