Zelenskyj vyzval spojencov, aby pripravili brigády a vyslali ich na Ukrajinu. Ako záložníkov

Možné vyslanie západných vojakov na Ukrajinu môže mať viacero podôb. Jednu z nich v stredu v Bruseli po boku generálneho tajomníka NATO opísal ukrajinský prezident.

Volodymyr Zelenskyy-Mark Rutte meeting in Brussels​​​​​​​ Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa stretáva s generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie (NATO) Markom Rutte v sídle NATO v Bruseli 17. októbra 2024. Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval spojenecké krajiny aby pripravili svoje brigády a vyslali ich na Ukrajinu ako záložníkov. Uviedol to na záver svojho štvrtkového tlačového brífingu s generálnym tajomníkom NATO Markom Ruttem.

„[Toto je] náš odkaz všetkým krajinám: Pripravte brigády, môžu slúžiť ako rezervy a môžu nahradiť našich chlapcov, ktorí sú unavení. Niektorí z nich sú unavení, potrebujeme ich vymeniť na bojisku,“ povedal doslovne prezident.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.