Derby v Trnave korisťou Slovana

Najsledovanejší ligový zápas u nás priniesol jediný gól. Slovan čaká tretí zápas Ligy majstrov a tretíkrát sa mu pred ním podarilo vyhrať v lige na ihrisku súpera.

19102024_NL_TT_BA_9081517 Na snímke vľavo hráč Slovana Artur Gajdoš a hráč Spartaka Kelvin Ofori počas zápasu 11. kola futbalovej Niké ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava v Trnave v sobotu 19. októbra 2024. Foto: Lukáš Grinaj/TASR

Derby Trnava – Slovan nie je nikdy všedným zápasom. Platilo to aj tentoraz: návšteva sezóny (13 583 divákov), tradičná ohnivá atmosféra znásobená prvým vystúpením Dominika Takáča v bráne Slovana proti Spartaku, prvá tretina zápasu hraná na naše pomery vo vysokom tempe, vyrovnaný prvý polčas, po zmene strán vyše 20-minútová herná dominancia majstra vygradovaná víťazným gólom Barsegjana a od 70. minúty z ničoho nič vypnutá ofenzíva belasých s márnou snahou Trnavy udržať si v rozdrobenom závere ligovú neporaziteľnosť.

Rozdielovým hráčom znovu Barsegjan

Derby bolo futbalovejšie ako v niekoľkých predchádzajúcich zápasoch, zostali však dva neželané faktory: 46 faulov (26:20 z pohľadu domácich) je veľa a 15 striel (9:6 z pohľadu Slovana) zasa málo. Strelecké príležitosti a gólové šance absentovali, brankári nemuseli často zasahovať. Oba tímy vzorne zatvárali priestory pre tvorbu súpera, čo je ďalší z častých javov derby. Hráči po väčšinu času nevedeli preukázať individuálnu triedu a priniesť rozdiel.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.