Švajčiarsky investor Saidler & Co. zvyšuje svoj podiel v Štandarde na 40 percent

S&C Foto: archív redakcie

Švajčiarska investičná firma Saidler & Co. zvyšuje svoj podiel v internetovom denníku Štandard z pôvodných 20 percent na 40 percent. V pondelok o tom informoval väčšinový majiteľ denníka a televízny a filmový producent Peter Núňez. Zmeny podľa neho súvisia s posilnením Štandardu a rozvojom jeho ďalších aktivít na slovenskom mediálnom trhu.

„Firma je organizovaná ako hedžový fond a investičná spoločnosť a je natoľko skúseným a silným investorom, že ako väčšinový majiteľ považujem ich záujem a rozhodnutie za veľkú poctu a potvrdenie životaschopnosti projektu denníka Štandard,“ uviedol Núňez.

Väčšinovým majiteľom Štandardu zostane Núňez. Spoločnosť Saidler & Co. dlhodobo nemá záujem o väčšinový podiel a zostáva v pozícii menšinového majiteľa a investora. Pre Štandard bude zvýšenie podielu švajčiarskeho investora znamenať v blízkej budúcnosti viaceré dôležité zmeny, ktoré podporia jeho silnejší rozvoj a najmä nezávislosť.

V prospech posilnenia pozície denníka Štandard na slovenskom mediálnom trhu budú podľa Núňeza využité nielen získané finančné prostriedky, ale aj analýzy a podpora expertov zo strany Saidler & Co. Štandard je nezávislý internetový denník, ktorý začal publikovať 1. novembra 2020. Koncom minulého roku mal za sebou prvý rok existencie.

(tasr)


Ďalšie články