Primárnym cieľom strelca z gej baru bol Heger. Hamran tvrdí, že pred vraždou sa nachádzal v mieste premiérovho bydliska

Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) bol primárnym cieľom strelca Juraja Krajčíka. V diskusnej relácii Analýzy Na hrane televízie JOJ to povedal prezident Policajného zboru Štefan Hamran. Polícia má podľa neho preukázané konkrétne skutky, ktoré páchateľ dvojnásobnej vraždy z baru Tepláreň vykonal s cieľom, aby mohol zaútočiť na Hegera.

Štefan Hamran a Eduard Heger. Foto: TASR/Erika Ďurčová Štefan Hamran a Eduard Heger. Foto: TASR/Erika Ďurčová

„Môžem potvrdiť, že osoba páchateľa sa pred vykonaním toho útoku v Teplárni nachádzala na mieste, kde má trvalý pobyt pán premiér. To máme zdokumentované,“ zdôraznil Hamran. Keďže sa však strelcovi nepodarilo na premiéra zaútočiť, pretože ten nebol doma, vybral sa podľa policajného prezidenta za ďalším cieľom. Tým bol bar Tepláreň.

Hamran povedal aj to, že Krajčík plánoval útoky a vraždy aj na iných opozičných a koaličných politikov, spomínal ak nešpecifikovaného novinára. Policajný šéf tiež dodal, že Krajčíkov profil na Twitteri bol až do minulej stredy uzavretý. Stredoškolák ho otvoril až v deň spáchania svojho činu.

https://standard.sk/264002/moj-syn-bol-zneuzity-ako-obet-neverim-ze-to-spravil-tvrdil-u-kotlebu-otec-strelca-zo-zamockej/

V prípade extrémistu známeho pod prezývkou „Slovakbro“, ktorého vo svojom manifeste spomínal aj strelec Juraj Krajčík, sa pripravuje dohoda o vine a treste, povedal Hamran. Prepojenie medzi Slovakbro a Krajčíkom sa podľa neho zatiaľ nepotvrdilo.

„To bol Slovák, ktorý študoval v Českej republike. Našu spravodajskú zložku na neho upozornili americké spravodajské zložky,“ komentoval. Slovakbro bol podľa neho zadržaný na základe spolupráce Národnej kriminálnej agentúry, americkej FBI a Europolu. Ku skutkom, z ktorých ho obvinili, sa následne priznal.

Konkrétne podľa policajného prezidenta išlo o účasť na terorizme a extrémistických trestných činoch. „Je to veľmi úspešný prípad, ale k totožnosti tej osoby sa aj FBI v rámci našej spolupráce dopracovala naozaj prácne. Tá osoba spravila jednu chybičku, na základe ktorej sa dala odhaliť jej totožnosť. Inak je to extrémne náročné ešte aj pre také zložky, ako je FBI,“ dodal Hamran.

https://standard.sk/263472/priznajme-si-to-radikalizuju-sa-aj-progresivci-a-ich-prezidentka-caputova/

(sita)


Ďalšie články