Heger nebol jediný vytypovaný politik, na zozname strelca zo Zámockej boli aj Gröhling či Fico

Téma teroristického útoku z minulého týždňa v mediálnom priestore stále žije. Národná kriminálna agentúra (NAKA) pokračuje vo vyšetrovaní a ako možné ciele útoku si na výsluch predvoláva koaličných i opozičných politikov.

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) počas tlačovej konferencie na tému – Demisia ministrov za SaS 5. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR /Jakub Kotian Branislav Gröhling (SaS). Foto: Jakub Kotian/TASR

Už krátko po streľbe, pri ktorej prišli o život dvaja muži, vyplynuli na povrch informácie, že jedným z potenciálnych cieľov strelca Juraja Krajčíka mal byť aj úradujúci predseda vlády Eduard Heger. Tieto informácie neskôr potvrdil policajný prezident Štefan Hamran.

Polícia má podľa neho preukázané konkrétne skutky, ktoré páchateľ dvojnásobnej vraždy z baru Tepláreň vykonal s cieľom, aby mohol zaútočiť na Hegera. „Môžem potvrdiť, že osoba páchateľa sa pred vykonaním toho útoku v Teplárni nachádzala na mieste, kde má trvalý pobyt pán premiér,“ zdôraznil Hamran.

Zavraždenie dvoch mladých ľudí na Zámockej ulici v Bratislave bolo útokom na slobodnú demokratickú spoločnosť, ktorá rešpektuje rôznorodosť, vyhlásil Eduard Heger po mimoriadnom rokovaní Bezpečnostnej rady SR zvolanom na posilnenie ochrany pred extrémizmom.

Ako informuje televízia Markíza, Heger nebol jediným politikom na zozname vraha zo Zámockej. Na políciu bol v príslušnej veci predvolaný aj bývalý minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Pre Markízu potvrdil, že bol vypovedať vo veci teroristického útoku na Zámockej ulici, nechcel však špecifikovať detaily či dosvedčiť prítomnosť svojho mena na zozname vraha.

Potenciálnou obeťou Krajčíka je aj opozičný líder Robert Fico, ktorý túto informáciu potvrdil na tlačovej konferencii. „V pondelok som bol predvolaný na NAKA. Kládli mi otázky, ktoré preukázateľne potvrdzujú, že na zozname s ľuďmi, ktorí boli v záujme tohto mladého človeka, som bol aj ja. Presne vedel, kde bývam. Podľa všetkého sa motal okolo môjho domu, ale mne to je jedno,“ cituje šéfa Smeru-SD Markíza.


Ďalšie články