VIDEO: Šialené zábery z tanku. Na ceste sa stretli ukrajinská a ruská vojenská kolóna

Na sociálnych sieťach sa objavili šokujúce a chaotické zábery z ukrajinského tanku, na ktorý sa rúti ruská kolóna. Boje sa vraj odohrali neďaleko Chersonu, ktorý Rusi čiastočne evakuovali v očakávaní ukrajinskej protiofenzívy.

Reprofoto: Twitter Reprofoto: Twitter

Podľa twitterového účtu АЗОВ South na „šialených a chaotických bojových záberoch“ vidno, ako ruský konvoj vbieha priamo do cesty tanku 25. brigády ukrajinskej armády. Podľa tohto účtu sa boje odohrali neďaleko Chersonu. Kedy, to nie je známe.

A nejde o jediné video, ktoré ukazuje, že pokračujúce boje na Ukrajine sú brutálne. Na dennej báze o život prichádzajú minimálne desiatky vojakov a je ničená vojenská technika za milióny eur.

Aktuálne zábery z kamery na prilbe ruského pilota podzvukového bojového lietadla Su-25 napr. zachytávajú, ako sa katapultuje po tom, čo jeho stroj zasiahla ukrajinská raketa zem – vzduch.

Svet obleteli aj zábery z bezpilotného lietadla, na ktorom vidno, ako gruzínski bojovníci s podporou tanku T-64BV dobývajú ruské pozície.

V sprievodnom texte sa píše: „Légia ide ďalej a my sme hladní! Šestnásť vagnerovcov zničených. Pomstíme sa hromom! Radšej bež, kým ešte môžeš.“

Vagnerovcami mal autor príspevku na mysli ruskú súkromnú vojenskú spoločnosť Vagnerova skupina, ktorá podľa analytikov slúži ako predĺžená ruka Moskvy pri presadzovaní jej mocenských záujmov v zahraničí. Kremeľ oficiálne väzby na vagnerovcov popiera.

Zábery z ruskej strany zverejnil aj novinár Julian Röpcke. Vidno na nich neúspešný útok Ukrajincov. Ich obrnené vozidlá sú zničené v mínovom poli a preživší vojaci zdecimovaní ruským delostrelectvom.

(dod)


Ďalšie články