PS si nevie predstaviť spoluprácu s Matovičom. Hlas nevylučuje

Predseda strany Progresívne Slovensko a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka spolu s tímom. Foto: Jaroslav Novák/TASR Predseda strany Progresívne Slovensko a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka spolu s tímom. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Progresívne Slovensko si vie predstaviť povolebnú spoluprácu s Eduardom Hegerom (OĽaNO), nie však s Igorom Matovičom (OĽaNO). Pre agentúru SITA to povedal predseda hnutia Michal Šimečka.

Zároveň dodal, že povolebnú spoluprácu jednoznačne odmietajú so stranami Smer-SD, ĽSNS a Republika. Progresívne Slovensko ide do predčasných parlamentných volieb samostatne. V súčasnosti sa v hnutí sústredia na prípravu volebného programu, ktorý bude podľa Šimečku garantovať tri princípy.

„Sú nimi nespochybniteľné zahranično-politické smerovanie Slovenska, odborné a kompetentné vládnutie, ktoré Slovensko dostane z tejto dlhej krízy, právny štát a dôkladné vyšetrenie všetkých politických káuz, akokoľvek dlho to môže trvať,“ povedal Šimečka.

„V kampani sa budeme sústrediť najmä na to, aby sme presvedčili voličov, že tu existuje alternatíva k chaosu vo vláde a k zlodejom a extrémizmu v opozícii,“ hovorí Šimečka. „Potrebujeme naštartovať modernú, inovatívnu a zelenú ekonomiku Slovenska. A pritom odhodlane brániť demokraciu, ľudské práva a spravodlivosť pre všetkých a našu jednoznačnú príslušnosť k EÚ a NATO,“ dodal.

Predčasné parlamentné voľby sú podľa hnutia lepšie ako agónia, ktorá bola na Slovensku v ostatnom období.

(sita)


Ďalšie články