Naď: Slovensko sa zapojí do projektu výcviku ukrajinských vojakov

Na snímke dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) sa usmieva počas 132. schôdze vlády SR v Bratislave v stredu 25. januára 2023. Foto: Martin Baumann/TASR Na snímke dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) sa usmieva počas 132. schôdze vlády SR v Bratislave v stredu 25. januára 2023. Foto: Martin Baumann/TASR

Slovensko sa zapojí do medzinárodného projektu na výcvik ukrajinských vojakov. Na sociálnej sieti to napísal minister obrany Jaroslav Naď.

„Misia je zameraná na výcvik ukrajinských síl, aby sa dokázali adekvátne brániť proti ruskej agresii. Výcvik ale prebieha na území mnohých štátov EÚ, a nie na Ukrajine,“ zdôraznil minister. Európska únia podľa Naďa už na jeseň minulého roku oznámila vytvorenie svojej asistenčnej misie pre Ukrajinu. „My sme verejne deklarovali náš záujem,“ vyhlásil Naď.

Minister zároveň opakovane poprel, že by v súvislosti s vojnou na Ukrajine štát plánoval mobilizáciu. „Nie, naozaj nechystáme mobilizáciu a hoci to opakujeme dookola, stále sa objavujú nové a nové klamstvá,“ dodal Naď.

(sita)


Ďalšie články