Médiá sú voči belochom a Aziatom rasistické, tvrdí Musk

Elon Musk. Zdroj: Youtube Elon Musk. Zdroj: Youtube

Podľa najmajetnejšieho človeka na svete a vizionára Elona Muska sú médiá rasistické, špecificky voči belochom a Aziatom.

Šéf spoločnosti Tesla Elon Musk na vlastnej sociálnej sieti Twitter uviedol, že „médiá sú rasistické“. V nadväzujúcom príspevku doplnil, že ide o rasizmus namierený voči „belochom a Aziatom“.

Musk týmto vyjadrením reagoval na správy, že komiks Dilbert bol odstránený z mnohých novín a médií na celom území Spojených štátov.

Stalo sa tak po tom, ako jeho tvorca Scott Adams povedal, že ak pre polovicu černochov nie je v poriadku, ak je človek biely, tak ide o „nenávistnú skupinu“ alebo „rasistickú nenávistnú skupinu“. Taktiež povedal, že táto situácia sa už „nedá vyriešiť“ a poradil bielym ľuďom, aby sa od černochov držali ďalej.

Adams reagoval na výsledky nového prieskumu z dielne spoločnosti Rasmussen Reports, ktorý ukázal, že iba 52 percent černochov súhlasí s tvrdením, že „byť bielym je v poriadku“. Štandard sa téme venoval v samostatnom pondelkovom článku.

Musk sa len pred niekoľkými hodinami opäť stal najbohatším človekom na svete podľa rebríčka Bloomberg Billionaires Index. Prispel k tomu nárast hodnoty akcií jeho spoločnosti Tesla o takmer 70 percent v tomto roku, čím sa zvýšila hodnota Muskovho majetku na 187,1 miliardy amerických dolárov.

https://standard.sk/325496/autor-znameho-komiksu-dilbert-dostal-stopku-pre-tvrdu-kritiku-cernochov-ktori-v-prieskume-uviedli-ze-nie-je-v-poriadku-byt-biely/

Ďalšie články