Demokrati, ktorí ani neprešli voľbami, si budú robiť kampaň za štátne. Je to podraz, hovorí Baťo

Radoslav Baťo a Tomáš Drucker. Foto: FB/Dobrá voľba Radoslav Baťo a Tomáš Drucker. Foto: FB/Dobrá voľba

Podpredseda Dobrej voľby Radoslav Baťo nazval v utorok avizované založenie politickej strany na čele s Eduardom Hegerom za podraz. Ako sa môžu nazývať Demokrati, keď ani neprešli voľbami, kladie si otázku. Zároveň sa nevie stotožniť s tým, že si teraz budú robiť kampaň za štátne peniaze, pretože mnohí z nich pôsobia vo významných štátnych funkciách. Zaznelo to v utorok v diskusnej relácii Analýzy na hrane TV JOJ.

Na otázku moderátorky, keby si mal voliť medzi stranou Demokrati a Modrými, odpovedal, že by si vybral Dzurindov vznikajúci projekt. V súvislosti s Hegerom ešte dodal, že za dva roky jeho vládnutia si nepamätá jediné jeho múdre rozhodnutie.

Baťo súčasne zopakoval svoje predchádzajúce tvrdenia, že ak sa dohodne Dobrá voľba s Hlasom, on na kandidátke Pellegriniho strany nebude. Popri šéfovi strany Tomášovi Druckerovi však ostane až do volieb. Svoje ďalšie pôsobenie v politike, napríklad na nejakom poste v štátnej správe, však nevylúčil.

Hovorca vznikajúceho subjektu Modrí – Európske Slovensko, Ľuboš Schwarzbacher, v relácii uviedol, že v súčasnosti začínajú so zberom podpisov na vznik politickej strany. Do budúcnosti nevylúčil ani to, že by sa mohol stať lídrom zoskupenia, za ktorým stojí Mikuláš Dzurinda. Potvrdil, že ešte pred voľbami oslovia na spoluprácu KDH, spomenul aj dôverné rozhovory s ľuďmi z Hegerovej strany, ktoré sa uskutočnili len nedávno.

(im)


Ďalšie články