Poľský prezident Duda sa stretol s riaditeľom CIA, rokovali o bezpečnostnej situácii

Na archívnej snímke z 23. augusta 2022 poľský prezident Andrzej Duda počúva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského počas spoločnej tlačovej konferencie v Kyjeve. Foto: TASR/AP Na archívnej snímke z 23. augusta 2022 poľský prezident Andrzej Duda počúva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského počas spoločnej tlačovej konferencie v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Poľský prezident Andrzej Duda sa v stredu vo Varšave stretol s riaditeľom americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Williamom Burnsom. TASR správu prevzala z agentúry PAP.

„Prezident Andrzej Duda prijal v Prezidentskom paláci riaditeľa Ústrednej spravodajskej služby Williama Burnsa,“ uviedla vo vyhlásení kancelária poľského prezidenta. Témou rokovaní bola aktuálna bezpečnostná situácia.

Prítomní boli aj šéf poľského Úradu národnej bezpečnosti (BBN) Jacek Siewiera a vedúci kancelárie prezidenta pre medzinárodnú politiku Marcin Przydacz, uviedla stanica TVN24.

BBN na sociálnej sieti Twitter uviedol, že „témou rozhovorov bola aktuálna bezpečnostná situácia v regióne“ a utorňajší pád amerického bezpilotného lietadla MQ-9 Reaper do Čierneho mora. Duda a Burns sa vo Varšave naposledy stretli v novembri 2022. Riaditeľ CIA vtedy navštívil aj Kyjev a Ankaru.

(tasr, min)


Ďalšie články