Pripravte sa na dobu, keď sa katolícki biskupi začnú označovať za heretikov

Po tom, čo bol začiatkom roka pochovaný pápež Benedikt, niektoré hlasy tvrdili, že v cirkvi môže prepuknúť občianska vojna medzi liberálmi a tradicionistami. Stalo sa niečo iné a Nemci pohrozili, že namiesto občianskej vojny môže byť schizma. A to všetko len pár dní po tom, čo sme si pripomenuli zvolenie Jorge Bergoglia za pápeža Františka.

profimedia-0475258640 Kardinál Jean-Claude Hollerich. Foto: Profimedia.sk

Krátko po pohrebe pápeža Benedikta niektoré hlasy tvrdili, že v katolíckej cirkvi naplno prepukla občianska vojna medzi liberálmi a tradicionalistami. Symbolizovať to mala scéna z pohrebu Benedikta XVI., kde pápež František odchádzal opačným smerom, akým smerovala rakva so zosnulým emeritným pápežom. Dnes sa však zdá, že konflikt sa mení na schizmu, ktorá sa bude len stupňovať. A značnú zodpovednosť za to nesie pápež František.

Občianska vojna


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.