V európskych bankovkách sa skrýva diabolská tvár. Kotleba zverejnil bizarné video

Kotleba Marian Kotleba. Reprofoto: Facebook/ M. Kotleba

Predseda opozičnej parlamentnej strany ĽSNS vidí v zrkadlovom obraze európskych bankoviek diablovu tvár. Považuje to za duchovný dôvod, aby Slovensko opustilo Európsku úniu.

Marián Kotleba zdieľal na sociálnej sieti video s názvom „Diabol prichádza bránou“. Divákom v ňom ukazuje päť-, desať-, dvadsať- a stoeurovú európsku bankovku. Zvolil si ich vraj preto, lebo každá má na prednej strane určitú „bránu alebo portál“ a na zadnej strane „oblúk“, ktorý je navyše „zrkadlovo otočený“.

Na päťdesiateurovke dokonca našiel „slobodomurárske obelisky“, ktoré sú tam navyše.

Vo videu bankovky skladá do menšieho formátu a následne ich otočí k zrkadlu zadnou stranou. Tým podľa neho vznikne „diabolská tvár“, ktorej hviezdičky vytvárajú „rohy“.

„Priatelia, nečudujme sa, že Európska únia presadzuje diabolské a zvrátené hodnoty, ktoré musí odmietnuť každý normálny človek, nielen kresťan, keď priamo na bankovkách, ktoré prúdia rukami všetkých obyvateľov Európskej únie, je skrytá tvár a výraz diabla. Ak niekto slúži diablovi, takéto symboly si na tie bankovky dá,“ myslí si Kotleba.

Je to podľa neho „duchovný dôvod“, aby Slovensko opustilo EÚ. „Cez tieto diabolské peniaze chcú úplne ovládnuť naše životy a my musíme z Únie odísť skôr, ako sa im to definitívne podarí. Priatelia, poďme do toho, dokážeme to, Slovensko bez Únie,“ zakončil šéf ĽSNS.

Nie je to prvýkrát, čo Kotleba konšpiruje s bibiografickou numerológiou, ktorú prepája s aktuálnym dianím.

Počas pandémie si vzal na mušku certifikáty, ktorými ľudia preukazovali svoju bezinfekčnosť. Našiel na nich biblické znamenie šelmy, o ktorom sa píše v 13. kapitole Nového zákona zvanej Zjavenie Jána. „Vľavo dole sú znázornené akože tri bunky korony, každá má šesť tykadiel. Tri bunky po šesť tykadiel. 3×6. 666,“ konšpiroval vtedy politik.

(est)


Ďalšie články