Najrozvojovejší rozpočet schválený

Primátor Richard Rybníček označil rozpočet za najrozvojovejší, aký kedy predkladal. Foto: Tomáš Somr

TRENČÍN – Za najrozvojovejší rozpočet, aký kedy z pozície primátora predkladal, označil trenčiansky primátor Richard Rybníček 139-miliónový rozpočet mesta pre budúci rok.

Kapitálové výdavky tvoria viac ako polovicu celého rozpočtu, na investície plánuje radnica využiť nový investičný úver vo výške 9 miliónov eur. V pláne sú aj dva úvery z Environmentálneho fondu za približne 15 miliónov eur, vďaka ktorým bude financovaná pripravovaná rekonštrukcia verejného osvetlenia. „Prvá etapa rekonštrukcie predstavuje výmeny všetkých približne 6 500 svietidiel za úsporné LED svietidlá na území celého mesta s cieľom zníženia nákladov za elektrickú energiu. Tá by mala byť hotová do konca budúceho roka. Následná druhá etapa bude založená na rekonštrukcii nevyhovujúcich a rizikových stožiarov, výložníkov a výmene poruchových podzemných vedení,“ poznamenal primátor Rybníček.

Viaceré investičné akcie bude trenčianska samospráva financovať z nenávratných finančných príspevkov. „Vďaka titulu Európske hlavné mesto kultúry 2026 považujem rozpočet v kapitálovej oblasti za najrozvojovejší, aký som kedy vo funkcii primátora predkladal,“ vyhlásil Rybníček.

V rozpočte je napríklad revitalizácia starého železničného mosta za takmer 12 miliónov eur či rekonštrukcia pešej zóny na uliciach Vajanského a Hviezdoslavova za 6 miliónov eur. V investičnom pláne je aj dokončenie Centra kultúrno-kreatívneho priemyslu Hviezda či rekonštrukcia Ulice 1. mája za takmer 3 milióny eur.


Ďalšie články