Riaditeľka nemocnice, ktorú majú postaviť namiesto Rázsoch: Hovoriť, že to stihneme, by bolo kamikadze

Od začiatku sa pripravovali záložné projekty, ktoré by sa postavili namiesto Univerzitnej nemocnice v Bratislave a v Martine, ak v ich projektoch dôjde k časovému sklzu, hovorí riaditeľka nemocnice v Banskej Bystrici Miriam Lapuníková. Slovensko podľa nej potrebuje štyri koncové nemocnice, lebo je členité a má slabú infraštruktúru. O financovaní výstavby novej nemocnice v Banskej Bystrici sa zatiaľ diskutuje, ešte nevedno, koľko dostaneme z plánu obnovy, dodáva. Neodvažuje sa priamo povedať, že do polroka 2026 stihneme postaviť hrubú stavbu novej nemocnice.

riadite¾ka Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Miriam Lapuníková, portrét, šírka Miriam Lapuníková. Foto: Dušan Hein/TASR

Potrebuje Banská Bystrica novú nemocnicu?

Určite áno. Infraštruktúrny dlh na Slovensku si vyžaduje investície do obnovy budov nemocníc v každom krajskom meste.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.