Transsexuál vyhral miss nad súťažiacou so slovenskými koreňmi

Kráľovnou krásy sa v nedeľu prvýkrát v histórii Holandska stal muž. Málokto vie, že dvadsaťdvaročný transsexuál menom Rikkie Valerie Kollé z prvého miesta vytlačil ženu Nathalie Mogbelzadovú, ktorá má slovenské korene.

miss 1 Vľavo Rikkie Valerie Kollé a vpravo Nathalie Mogbelzado. Reprofoto: Twitter

Po tom, čo sa najkrajšou ženou Holandska stal biologický muž, nesúhlas s takýmto výsledkom zaznel zo všetkých strán.

„Urobila som svoju komunitu hrdou a ukázala som, že sa to dá,“ napísala Kollé na svoj instagramový účet.

Väčšina komentárov pod príspevkom je však negatívnych. Ľudia označujú jej výhru za „diabolskú“ a odkazujú, že aj tak vždy „ostane mužom“. „Dobrá práca. Muž práve ukradol prvé miesto žene a zožal za to potlesk. Kruh sa uzavrel, práve sme zabili 200 rokov práce žien, ktoré bojovali za rovnosť,“ píše sa v najobľúbenejšom komentári.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rikkie Valerie Kollé (@rikkievaleriekolle)

Na internete sa od nedele šíria posmešné obrázky s Kollého fotkou a popisom „Patriarchát opäť vyhral“ či „Dôkaz, že muži sú vo všetkom lepší než ženy“. Niektoré stránky ženy vyzývajú, aby sa vzbúrili proti snahe vnútiť im mužských súperov a nechali transsexuálov zorganizovať si vlastné súťaže.

Vicemiss jej gratulovala

Internet následne zaplavili obrázky prvej vicemiss Nathalie Mogbelzadovej.

Nathalie Mogbelzadová. Foto: Facebook/Miss Nederland

Hoci tá na Instagrame pár hodín pred začiatkom súťaže písala, že veľmi tvrdo pracovala, aby sa dostala až do finále Miss Holandsko, po ohlásení výsledkov transsexuálovi k výhre nadšene gratulovala a tlieskala. V žiadnom vyjadrení výsledok nespochybnila. Sekciu komentárov na jej účte napriek tomu ovládli ľudia, ktorí ju nazývajú skutočnou víťazkou a Kollého účasť kritizujú.

Podľa niektorých porotcovia rozhodli v prospech transsexuála kvôli LGBT agende, lebo krásou sa druhej výherkyni rozhodne nemohol rovnať.

„Nathalie je talentovaná lingvistka, ktorá plynule hovorí po holandsky, anglicky a slovensky, pričom má aj znalosť francúzštiny, čínštiny a nemčiny. O tom však nebudete počuť, pretože hovoriť šiestimi jazykmi je v porovnaní s mužom v šatách nuda,“ napísala humorná stránka Not the bee o vicemiss.

Mnohých zarazila medzi vymenovanými rečami najmä slovenčina, keďže nepatrí medzi tradičné svetové jazyky. Treba však spomenúť, že misska ju takpovediac nasávala s materským mliekom.

Otec Grék, mama Slovenka

Mogbelzadová sa narodila 22. júna 1997 v Amsterdame v Holandsku. Jej otcom je Grék, ale mama pochádza zo Slovenska a tento kút sveta druhá najkrajšia žena Holandska často navštevuje.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nathalie Yasmin Mogbelzada (@nathalieyms)

Viackrát sa umiestnila na popredných priečkach v rôznych menších súťažiach krásy. Rok študovala médiá a komunikáciu v čínskom meste Chang-čou, neskôr nastúpila v Amsterdame na bakalárske štúdium podnikania.

Jej rodičia už viac ako dvadsať rokov prevádzkujú v Grécku reštauráciu, kde úspešná miss vypomáha ako čašníčka a manažérka.

(est)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac