Čo to robí? Biden sa na návšteve Fínska správal nevhodne k dieťaťu

Americký prezident vzbudil pozornosť, keď na návšteve hlavného mesta Fínska priblížil ústa k dieťaťu, ktoré na rukách držala neznáma žena. Následne naznačoval, že dieťa "ochutnáva".

Screenshot 2023-07-14 165224 Záber z videa z Helsínk. Zdroj: Twitter

Z videa, ktoré zaznamenáva Bidenovu interakciu s dievčatkom, sa zdá, že prezident v tesnej blízkosti jeho chrbta ústami robil pohyby, akoby chcel dieťa „zjesť“. Viacerí komentátori sa na sociálnej sieti pýtali, či prezidenta videli použiť jazyk.

Incident sa odohral počas prezidentovho vítania zamestnancov ambasády a ich rodín predtým, než Biden nastúpil do svojho lietadla.

Po skončení simulácie „jedenia“ Biden ešte priblížil ústa k tvári dievčatka. Zatiaľ čo okolostojaci ľudia sa smiali, dieťa po interakcii s prezidentom preukazovalo známky rozrušenia.

Joea Bidena za nevhodné správanie k deťom a ženám na verejnosti kritizujú už roky. Keď bol ešte viceprezidentom, Saturday Night Live, americký satirický program, o Bidenovej prílišnej prítulnosti natočil vtipnú scénku.

Prezident svojím nevhodným správaním ukončil svoju päťdňovú návštevu Európy, kde sa zúčastnil na samite NATO. Podľa Fox News sa Bidenovi počas svojho pobytu podarilo niekoľko faux pas. Pomýlil si vraj Rusko s Ukrajinou, ako aj lídrov týchto krajín.

V stredu počas prejavu na samite NATO vo Vilniuse nazval americký prezident Volodymyra Zelenského Vladimir, naznačujúc, že si ho pomýlil s prezidentom Ruska Putinom.

(dv)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac