Kultúrne vyžitie v Košiciach: Toto na vás čaká v auguste

KOŠICE – Polovica leta je už za nami a Východoslovenské múzeum v Košiciach stále nevyčerpalo všetko zo svojej ponuky.

Letné večerné štvrtky budú aj tento mesiac patriť výnimočnej Múzejnej OBÝVAČKE v Katovej bašte. Návštevníkov čaká ešte päť zaujímavých tém, ktoré predstavia múzejníci a atmosféru večera spríjemní hudobný hosť. Už dnes sa predstaví pútavá téma – POHREBNÉ RITUÁLY starých Germánov. Areál Katovej bašty bude otvorený od 18:00, v cene symbolického vstupného bude aj možnosť návštevy Rodošta, Domu remesiel, či výstavy v Galérii bašta. Program „v obývačke” začína o 19:00.



V Katovej bašte pribudne aj jedna zaujímavá novinka! Exteriérová výstava nášho partnerského Múzea Podkarpackieho v Krosne. Karpatská Trója predstaví jedinečný archeologický nález a jeden z najväčších skanzenov v Európe v Trzcinici.


Posledná streda v mesiaci bude už opäť patriť komentovanej prehliadke s kurátorom. Keďže si v auguste pripomíname výročie nájdenia Košického zlatého pokladu, stretneme sa 30. augusta o 17:00 v podzemí Historickej účelovej budovy. Čo sa za 88 rokov od nájdenia pokladu stalo vám porozpráva Patrik Fečo.

(Východoslovenské múzeum v Košiciach)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok