Štát sa trasie. Hamran je Matovičom v policajnom zbore, zodpovednosť nesie Ódor

22347552955_10162715690228572_9015352505822747468_n Foto: Ódor/FB

Zodpovednosť za tento vývoj v plnej miere nesie premiér Ódor a prezidentka Čaputová, keďže vláda sa opiera iba o jej mandát. A zvláštnu pozornosť si zaslúži Peter Pellegrini.

NAKA dnes ráno zasahovala proti policajtom, čo vyšetrovali čurillovcov, chceli zadržať šéfa SIS Aláča, údajne aj bývalého šéfa SIS Pčolinského, zásah má pokračovať aj v Národnom bezpečnostnom úrade. Aláč s Pčolinským vraj neboli doma, čo len pointuje celú akciu.

V prvom rade: To, čo sa deje, je veľmi znepokojujúce.

Štát sa trasie, úplne jasne nefunguje deľba moci.

A to hneď na viacerých úrovniach. Lipšic na čele špeciálnej prokuratúry neplní to, čo je jeho poslaním (zodpovedá za podriadených a ich kovbojstvá), poverený minister vnútra Ódor neriadi políciu, hoci aj on za Hamrana nesie zodpovednosť, súčasne s tým premiér Ódor nesie zodpovednosť za stav a rozvrat SIS, ktorej riaditeľ Aláč mu je priamo podriadený.

To, čo sledujeme, teda nie je len problémom úradníkov v priamom výkone. Ale aj tých, ktorí ich majú riadiť a kontrolovať, ktorí za podriadených nesú zodpovednosť.

Keď nedávno ktosi nazval akciu proti Stahlovi a Bödörovi ako Ezechiel 7, bolo to veľavravné. Proroka Ezechiela (25,17) citoval gangster vo filme Pulp Fiction. V tej filmovej scéne išlo o pomstu. Kapitola 7, ktorú použila v názve polícia u nás, sa začína tým, že prichádza koniec.

Čo to má znamenať?! Niekto sa tu hrá na filmového hrdinu a cíti sa ako Samuel Jackson v uniforme? Ako takéto nezrelé zahrávanie so štátom môže policajný prezident tolerovať? Kam sme to klesli?!

Vráťme sa k dnešku.

Mimoriadne nevhodnými sú spôsob, čas aj viaceré okolnosti policajného zásahu.

Táto akcia definitívnym spôsobom znemožňuje policajného prezidenta Hamrana. Správa sa ako Matovič v policajnom zbore. Problémy rieši väčším chaosom, čo bude mať nevyhnutne dopad na inštitúcie štátu.

Za tento vývoj najneskôr od potupného a neprimeraného odvolania Ivana Šimka už nesie plnú zodpovednosť premiér a poverený minister vnútra Ľudovít Ódor. Mimochodom, Hamranov rovesník a zrejme aj spolužiak zo školy z Komárna. Donedávna to mohlo byť nepodstatné, teraz môže byť podstatné už aj to.

Keďže Ódorova vláda nezískala dôveru a je odvislá od mandátu prezidentky, ak nedokáže konať Ódor, zodpovednosť za neho a vládu nesie ona.

Rozoberme si zásah a jeho závažné dôsledky podrobnejšie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami