Futbalový Zemplín sa chce odraziť od dna na Záhorí

MICHALOVCE – V šiestom kole Niké ligy vyrazí MFK Zemplín Michalovce až na Záhorie, kde ho na súboj o tri body vyzve MFK Skalica. Najvýchodnejší celok súťaže momentálne s jediným bodom uzatvára tabuľku.

Michalovce potrebujú prvé víťazstvo aj prvé góly. Foto: FB MFK Zemplín

Východniari nevstúpili do sezóny dobre. Nestrelili ani gól, tým pádom nezvíťazili a bod majú iba za bezgólovú remízu s Dunajskou Stredou v úvodnom kole. Problém strieľať góly má Zemplín už od prípravy a aj preto v týchto chvíľach uzatvára tabuľku. Gól Michalovčania zaznamenali aspoň v utorkovom zápase druhého kola Slovnaft Cupu, v ktorom vyhrali na pôde účastníka piatej ligy Juh MFK Rožňava po zásahu Daniela Pavúka 1:0.

„Jasné, že sme z toho všetci sklamaní. Všetko to ale musíme hodiť za hlavu. Čaká nás ďalší zápas a hádam sa nám v ňom podarí zabodovať,“ uviedol na margo dvoch posledných domácich prehier krajný obranca Daniel Magda. Verí, že mužstvo sa víťazstvom v Rožňave môže nakopnúť. „Samozrejme, že nám to môže pomôcť. Určite to nebol ľahký zápas. Súper sa viezol na víťaznej vlne a veril si aj proti nám. My sme tam zase došli v kríze. Oni nemali čo stratiť. Nám sa našťastie podarilo skórovať a postúpili sme ďalej.“

Michalovčania na Záhorí v lige odohrali tri zápasy: dvakrát prehrali a raz remizovali. Pamätné je ich víťazstvo 2:0 na konci sezóny 2014/15, ktoré znamenalo ich postup do najvyššej súťaže. „Hovorí sa, že každý najbližší zápas je najdôležitejší, pre nás je teraz najdôležitejší sobotňajší v Skalici. Ideme tam s cieľom zabodovať a konečne skórovať,“ vyhlásil D. Magda. „Skaličania majú výbornú defenzívu. Musíme sa na nich dobre pripraviť,“ uzavrel. Skalica vyzve Michalovce v sobotu o 18:00.

(mfkzemplin.sk)