Trenčín má formu, no čaká ho vicemajster

TRENČÍN – Šieste kolo Niké ligy spojí v sobotu pod hradom Matúša Čáka AS Trenčín a mužstvo FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Hoci zverenci Adriána Guľu museli oželieť odchod niekoľkých lídrov a opôr tímu a štart novej sezóny im veľmi nevyšiel, domáci tím trénera Iliju Stolicu čaká veľká výzva. Dunajskostredčania sa s Európskou konferenčnou ligou rozlúčili už v prvom predkole, kde nestačili na gruzínsky celok Dila Gori. V domácej súťaži sú zatiaľ piati s bilanciou dvoch víťazstiev, dvoch remíz a jednej prehry.

Porážku pritom utrpeli až v uplynulom – piatom – kole. V domácej MOL aréne podľahol trochu nečakane v dobrej forme hrajúcej Banskej Bystrici 1:2. Trenčín aktuálne okupuje výbornú tretiu priečku s dvojbodovým náskokom práve pred svojím najbližším súperom. V uplynulej sezóne sa celky stretli dvakrát, potom už hrali v rozdielnych nadstavbových skupinách.

V prvom stretnutí vyhral AS na Žitnom ostrove 2:1 gólom striedajúceho Filipa Bainoviča. V odvetnom domácom zápase Trenčín dostal tri červené karty a prehral o triedu 0:4. AS porazil DAC v domácom prostredí naposledy ešte v sezóne 2019/2020, keď vyhral v žilinskom azyle 2:1. Tri body vtedy v nadstavenom čase zabezpečil Hamza Čatakovič. AS Trenčín privíta Dunajskú Stredu na Považí v sobotu o 18:00. Duel v pozícii hlavného arbitra povedie Boris Marhefka.

(astrencin.sk)